Palæstinensiske fanger i israelske fængsler i sultestrejke på 3. uge

Appel

Palæstinensiske fanger i israelske fængsler i sultestrejke på 3. uge

Ahmad Saadats helbredssituation stærkt bekymrende

Den 27. september indledte Ahmad Saadat, PFLP’s fængslede generalsekretær, en sultestrejke sammen med flere hundrede andre palæstinensiske fanger i israelske fængsler. Sultestrejken er en protest imod den kollektive afstraffelse som de 10.000 palæstinensiske fanger udsættes for, angiveligt som straf for fængslingen i Gaza af den israelske soldat Shalit, - Israels eneste politiske fange i palæstinensiske fængsel. Den kollektive afstraffelse af fangerne består i øget isolation af fangerne, forbud mod besøg, forbud mod læsestof, fratagelse af medicin og lægebehandling og idømmelse af bøder.

Efter mere end 2 ugers sultestrejke er Ahmad Saadats helbred kraftigt svækket. Saadat har været holdt i isolation i Nafha fængslet siden 11 marts 2009. De advokater der har besøgt Saadat beretter at Saadat allerede har tabt 5 kilo siden starten på sultestrejken og udviser tegn på ekstrem træthed og lav koncentration. Under advokaternes seneste besøg den 9. oktober besvimede Saadat én gang og fortalte at han havde kastet gul væske op. Ifølge uafhængige lægers vurdering kan disse symptomer forbindes med de israelske fængselsmyndigheders beslutning om at konfiskere salt fra de sultestrejkende fanger. Men trods svækket helbred siger Ahmad Saadat: ”Vi fortsætter. Vil vil ikke acceptere disse nedværdigende forhold. Enten lever vi i værdighed, eller vi dør med oprejst pande”.

Den palæstinensiske fange- og menneskeretsorganisation Addameer hvis advokater har besøgt Saadat, udtrykker dyb bekymring for Saadats situation (ww.addameer.info). Addameer vurderer at hvis ikke Saadat bliver overført til hospital og kommer under intens lægelig behandling, vil hans tilstand blive kraftigt forværret. Endvidere opfordrer Addameer til at udlevere salt til alle de sultestrejkende palæstinensiske fanger.

Vi i kampagnen ’Løslad Ahmad Saadat og alle de palæstinensiske fanger i israelske fængsler’ støtter de sultestrejkende palæstinensiske fangers krav om respekt for deres rettigheder i fængslerne. Vi opfordrer til at rette henvendelse til Internationalt Røde Kors (ICRC) med opfordring til at ICRC straks besøger Ahmad Saadat i fængslet og løbende overvåger hans situation. (International Commitee of the Red Cross, Ms. Barbara Amstad, Head of the Jerusalem Mission, Fax: (+972 2) 59 17 920, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Vi opfordrer til at protestere over de israelske myndigheders overgreb på de palæstinensiske fanger i israelske fængsler (afleveres til: Den israelske Ambassade i Danmark).

Støt de palæstinensiske fangers sultestrejke

Løslad alle palæstinensiske fanger i israelske fængsler