Støt de palæstinensiske fangers kamp for frihed!

Palæstinensiske fangers dag den 17. april 2011:

Støt de palæstinensiske fangers kamp for frihed!

På de palæstinensiske fangers dag den 17. april 2011 ønsker kampagnen ’Free Ahmad Sa’adat’ (www.freeahmadsaadat.org) at sende en hilsen til de over 5.700 palæstinensiske fanger som befinder sig i israelske besættelses-fængsler. Kampagnen opfordrer alle som optaget af retfærdighed og frihed at gå med i opbygningen af den størst mulige internationale bevægelse til sikring af friheden både til alle de palæstinensiske fanger og til hele det palæstinensiske folk.

De palæstinensiske fanger har altid udgjort rygraden i den palæstinensiske nationale bevægelse. Deres fortsatte udholdenhed i konfrontationen med tortur, isolation, nægtelse af medicinsk behandling og familiebesøg, og deres fortsatte parathed til at bekæmpe besættelsesmagten og engagere sig i sultestrejker og andre former for protester og kræve deres rettigheder, er en inspiration for alle.

På et tidspunkt, der er præget af national splittelse, har fangernes stemme lydt som en fanfare der klart og tydeligt opfordrer til national enhed. Det sker i hengivenhed ikke kun i forhold til kampen for befrielsen af de palæstinensiske fanger, men også befrielsen af Palæstina, for selvbestemmelsen og for de palæstinensiske fangers ret til at vende tilbage.

Vi glemmer heller ikke de palæstinensiske og arabiske politiske fanger der befinder sig i fængsler rundt omkring i verden, mange af dem er i fængslet på grund af deres støtte til den palæstinensiske kamp, og vi opfordrer til frihed for alle politiske fanger i verden. Vi kræver at regimerne stopper deres undersøgelser af og repression mod aktivister der støtter Palæstina, - lige fra USA hvor 23 aktivister er i myndighedernes søgelys og anklages for offentlig støtte til Palæstina, til Frankrig hvor Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) -aktivister er blevet truet med anklager på grund af deres boykot af israelske varer; til Argentina hvor en aktivist blev arresteret fordi hun organiserede et mindearrangement for Nakba, - og til andre steder i verden . I stedet for at forsøge at få retfærdighedens og solidaritetens stemmer til at tie, skulle disse regimer stoppe deres støtte til Israels krigsforbrydelser og deres støtte til besættelsen.

På de palæstinensiske fangers dag opfordrer vi Det Ny Egypten til at markere denne dag ved at løslade alle tilbageværende palæstinensiske fanger i egyptiske fængsler. Vi sender vores solidariske hilsener til de folkelige arabiske bevægelser og opfordrer til løsladelse af alle politiske fanger i arabiske fængsler.)(…)

Vi ønsker også på denne dag at kaste blikket på landsbyen Awarta som har været udsat for lukning, hus-invasion, masse kidnapninger, tilbageholdelser, tvungen DNA-test på alle, mænd, kvinder og børn, langvarig fængsling af børn, og forhør af tusindvis af palæstinensere. Awarta er under belejring, og vi står i dag og i fremtiden sammen med Awartas befolkning, og vi opfordrer til international solidaritet i forhold til Awartas befolkning.

Vi står side om side med befolkningen i Gaza der bekæmper belejringen, og vi bemærker at palæstinensiske fanger i israelske fængsler der kommer fra Gaza er blevet nægtet familiebesøg i årevis. Ve kræver stop for belejringen af Gaza og stop for belejringen af Gazas fanger.

Ahmad Sa’adat – et symbol for den palæstinensiske fangebevægelse

I to år har Ahmad Sa’adat, PFLP’s generalsekretær, været holdt i isolation i besættelsesfængsler. Han er blevet nægtet familiebesøg, adgang til bøger og andet læsestof, ligesom han er blevet nægtet adgang til fysisk aktivitet og medicinsk behandling. Sa’adat blev kidnappet af den israelske besættelseshær den 14. marts 2006 fra Jericho fængslet hvor han og hans kammerater, Ahed Abu Ghoulmeh, Majdi Rimawi, Basil al-Asmar, og Hamdi Qur’an var blevet fængslet af Det palæstinensiske Selvstyre. Her i Jericho fængslet befandt de sig under US-amerikansk og britisk overvågning.

De amerikanske og britiske vagtfolk var blevet forflyttet umiddelbart før det israelske angreb på Jericho-fængslet, hvilket gjorde det klart at USA og England var direkte impliceret i kidnapningen. Ahmad Sa’adat, som er leder af et stort politisk parti (PFLP) og medlem af det palæstinensiske Parlament (Palestinian Legislative Council) , har siddet i israelsk fængsel i næsten seks år, på forskellige tidspunkter, og under ”administrativ tilbageholdelse”(administrative detention) hvor palæstinensere tilbageholdes uden anklage eller retssag og med hemmelige vidneudsagn. Han sad i et selvstyrefængsel i fire år før sin kidnapning.

Ahmd Sa’adat er ikke kun en af den palæstinensiske revolutions ledere, han betragtes også som leder af og symbol for den palæstinensiske fangebevægelse – som symbol på udholdenhed og hengivelse i forhold til Palæstina og Palæstinas folk. Og fordi Sa’adat repræsenterer denne stemme – fangernes stemme – er han blevet sat i isolation, i et forsøg på at få ham og hele den palæstinensiske fangebevægelse til at holde mund – og dermed få den palæstinensiske revolution til at holde mund!!

Men det er ikke lykkedes at tvinge hverken Ahmad Sa’adat eller de palæstinensiske fanger eller det palæstinensiske folk til tavshed eller overgivelse - trods isolation og tortur. Tværtimod høres deres stemmer stadig klarere og højere når de kræver retfærdighed, frihed og befrielse. I dag og hver eneste dag står vi sammen med Ahmad Sa’adat og frihedsfanger over hele verden og opfordrer til at opmuntre dem og støtte vores fælles råb: Frihed til Ahmad Sa’adat og alle de palæstinensiske fanger!

På de palæstinensiske fangers dag opfordrer vi til at skrive til os på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – og informere os om aktioner og begivenheder som I arrangerer til støtte for palæstinensiske politiske fanger. Vi opmuntrer jer til at afholde oplysningsmøder, demonstrationer og aktiviteter som støtte for de palæstinensiske politiske fanger og uddele materialer om Ahmad Sa’adat, de palæstinensiske fanger og Paæstina-spørgsmålet.

Kontakt os på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.