Isolationsfængsling forlænget yderligere 6 måneder

PFLP's generalsekretær Ahmad Sa'adat fik den 25. april forlænget sin isolationsfængsling yderligere 6 måneder. PFLP kritiserede den zionistiske fængselsadministration og erklærede, at krænkelserne af Sa'adats rettigheder aldrig vil få hverken ham, partiet eller det palæstinensiske folk til at afstå fra den revolutionære kamp for selvstændighed. Fronten erklærede videre, at den fortsatte isolationsfængsling blot er endnu et frugtesløst forsøg fra besættelsesmagtens side på at underminere frontens generalsekretærs helbred, og at hindre ham i at spille en ledende rolle blandt de palæstinensiske og arabiske fanger i den racistiske stats koncentrationslejre.

Fronten understregede videre at besættelsesmagten er ansvarlig for Ahmad Sa'adats helbred og at han allerede har pådraget sig fysiske skavanker som følge af indespærringen. Den opfordrer samtidig alle internationale kræfter og især det internationale Røde Kors til at varetage deres forpligtigelser ifht. sikring af fangernes rettigheder, og opfordrede samtidig den internationale solidaritet til at kampe for fangernes rettigheder og frihed.

Den zionistiske fængselsadministration forlængede samtidig Ahed Abu Ghoulmehs isolationsfængsling. Han har siddet isolationsfængslet siden 14. januar 2010 i Nafha fængslet og er blevet udsat for en lang række overgreb. Bl.a. har myndighederne placeret overvågningskameraer inde i hans fængselscelle. I 5 måneder er han blevet hindret i at modtage besøg, er blevet udsat for undertrykkelse og frataget sine grundlæggende rettigheder. Abu Ghoulmeh blev sammen med Ahmad Sa'adat og 4 andre bortført fra fængslet i Jericho den 14. marts 2006, da slyngelstaten Israel angreb fængslet med militære enheder. Besættelsesmagten beskylder Abu Ghoulmeh for at være leder af PFLP's væbnede gren, Abu Ali Mustafa Brigaderne og for at have planlagt mordet på den nazistiske turismeminister Rehavam Ze'evi som hævn for slyngelstatens likvidering af PFLP's generalsekretær Abu Ali Mustafa i august 2001.

Israels holder 8-10.000 politiske fanger indespærret i fængsler og koncentrationslejre i Israel. Dette er en grov overtrædelse af 4. Geneve Konvention, der eksplicit forbyder en besættelsesmagt i at flytte fanger ud af det besatte område.