We stand with Khalida Jarrar

Khalida JarrarInternationalt Forum udtaler fra sit styrelsesmøde 19. april 2015: I begyndelsen af april 2015 trængte israelske besættelsessoldater ind i Khalida Jarrars hjem i Ramallah. De arresterede Khalida Jarrar og beordrede hende i 6 måneders administrativ tilbageholdelse.

Khalida Jarrar er en kendt palæstinensisk menneskeretsadvokat, feminist og ledende medlem af PFLP – Folkefronten til Palæstinas Befrielse. Hun var en synlig aktivist i demonstrationerne sidste år på Vestbredden, til støtte for palæstinenserne i Gaza og i protest mod Israels massakrer på den palæstinensiske befolkning der resulterede i drab på mere end 2.000 palæstinensere, heraf flere hundrede børn.

I sensommeren 2014 forsøgte besættelsessoldaterne at fordrive Khalida Jarrar fra Ramallah til Jericho – et afsides sted på Vestbredden. Khalida Jarrar nægtede at underskrive arresterklæringen og flyttede ud i et protest-telt foran den palæstinensiske parlamentsbygning i Ramallah. Det var Khalida Jarrars udholdenhed (’sumud’) og den stærke internationale solidaritetskampagne som tvang de israelske myndigheder til at opgive deres plan med Khalida Jarrar. Men nu forsøger de – i desperation - igen. Vi skal forhindre deres plan – igen!.

Israel ønsker med de seneste angreb på Khalida Jarrar at lukke munden på en fremtrædende modstander af den zionistiske besættelsespolitik. I øjeblikket er der ca. 6000 palæstinensiske fanger i israelske fængsler, heraf 160 under 18 år. Af disse er454 administrativt tilbageholdt, dvs. uden retssag og anklageskrift – udover diffuse anklager om ’terrorisme’. Men I følge israelsk tankegang er enhver palæstinenser som modsætter sig besættelsen, terrorist.

Administrativ tilbageholdelse er blot et af mange eksempler på den grundlæggende mangel på demokratiske strukturer i apartheidstaten Israel.

Tilbageholdelsen af Khalida Jarrar vil ikke lukke munden på hende, tværtimod vil den få hende til at fortsætte kampen mod besættelsen, og samtidig vil den styrke den internationale solidaritet med de palæstinensiske fanger. En vigtig del af kampen mod den zionistiske besættelse foregår i israelske fængsler. Derfor siger vi i Internationalt Forum:

Løslad den palæstinensiske frihedskæmper Khalida Jarrar

Løslad alle palæstinensiske fanger i zionismens fængsler

Bekæmp zionismen og imperialismen

www.internationaltforum.dk