Ahmad Sa’adat: Tag fangespørgsmålet op i FN

Ahmad Sa’adat, den fængslede PFLP-leder, opfordrer de palæstinensiske ledere til at tage spørgsmålet om de palæstinensiske fanger op i FN til september.

Han mener at FN skal anerkende de palæstinensiske fanger i Israel som krigsfanger og beskytte dem under den tredje og fjerde Geneve-konvention.

Han foreslår derfor at præsident Mahmoud Abbas bringer fangespørgsmålet op i FN i forbindelse med forslaget om anerkendelse af den palæstinensiske stat i september, ligesom han opfordrer præsidenten til at støtte forslaget fra Ministeren for Fangespørgsmål om at udbede sig en vurdering af de palæstinensiske fangers legale status ved Den Internationale Domstol i Haag.

Disse forslag fremsatte Sa’adat under et møde mandag den 15.august 2011 med fangeministeriets advokat Nasim Abu Ghoush i Nafha fængslet i Negev-ørkenen hvor Sa’adat sidder i isolation sammen med 5 andre palæstinensiske fanger. Sa’adat, der er valgt til det palæstinensiske parlament, er af Israel idømt 30 års fængsel for medlemsskab af en ”ulovlig” organisation.

Kilde: maannews.net